Overzicht leergang

Allegro is een tweedelige, communicatieve leergang Italiaans. Het heeft een duidelijke opbouw en een ongedwongen Italiaanse sfeer. De doelgroep is beginners.

Allegro bestaat uit een tekstboek met mp3’s en een werkboek, beide met uitleg in het Nederlands. Door de duidelijke opbouw en de ongedwongen, Italiaanse sfeer is Allegro een zeer uitnodigende leergang. Allegro gaat rustig van start en door de geleidelijke voortgang wordt snel resultaat geboekt. Hierbij staat naast het spreken ook de kennis van land en volk op de voorgrond.

Het tekstboek bevat 12 Lezioni inclusief 4 Ripassi. Achterin staan een grammaticaoverzicht, een woordenlijst per les, een alfabetische woordenlijst, uitgeschreven luisterteksten en de spelregels bij de spellen in de Ripassi. In de rubriek Italia & Italiani staan leesteksten over Italiƫ en de Italianen.

Het werkboek bevat oefeningen voor thuis of in de les. Het bevat ook tests voor zelfevaluatie. Achter in het werkboek staan de oplossingen van de oefeningen en van de tests.

Voorheen was er ook een Allegro 3, maar deze is niet meer leverbaar. Na Allegro 2 kan echter probleemloos worden overgestapt op Con piacere 3.

 

Reacties zijn gesloten.