Overzicht methode

Allegro nuovo is een tweedelige, communicatieve methode Italiaans. Het heeft een duidelijke opbouw en een ongedwongen Italiaanse sfeer. De doelgroep is beginners.

Allegro nuovo is een herziene uitgave van de bekende methode Allegro. In Allegro nuovo 1 is de indeling van de hoofdstukken en de leerstof veranderd, zodat een vlotte overgang naar deel 2 gerealiseerd wordt. De dialogen en de afbeeldingen zijn geactualiseerd, evenals de lay-out.

Het tekstboek bevat een introductiehoofdstuk, negen thematische Lezioni en drie herhalingshoofdstukken, Ripassi. Achterin staan een grammaticaoverzicht, een woordenlijst per les, een alfabetische woordenlijst, uitgeschreven luisterteksten en aanwijzingen bij de uitspraak. In de rubriek Italia & italiani staat informatie over de Italiaanse taal en cultuur. Bij het tekstboek horen mp3-bestanden met luisterteksten. Deze zijn gratis van deze website te downloaden.

Het werkboek bevat oefeningen voor thuis of in de les. Elke Lezione bestaat uit 20 à 25 oefeningen waarmee de cursisten de grammatica, de woordenschat en de taalvaardigheden kunnen oefenen en herhalen. Met de Ripassi kunnen de cursisten hun kennis toetsen en evalueren. Achter in het werkboek staan de oplossingen van de oefeningen.

Reacties zijn gesloten.